Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Mit kell tudni a gumigyűrűről

A gumi gyűrű a kaucsukfa tejnedvéből a latexből készül vulkanizálással. A begyűjtött latex tisztasága és minősége nagyban meghatározza a gumigyűrű tulajdonságait. Mint minden ipari csomagolóanyagnál lényeges az ár. Nincs ez másként a gumi gyűrű esetében sem. Egyáltalán nem mindegy, hogy a gumi gyűrű darabja, vagy épp kilógrammja mennyibe kerül. Azok a vállalkozások, akik naponta több ezer árucikket csomagolnak, tisztában vannak a gumigyűrű árakkal.

A gumigyűrű minősége

A minőség rovására mindenféle adalékanyagot kevernek a latexhez, hogy a gumigyűrű árát csökkentsék. Minél olcsóbb lesz a gumi gyűrű annál gyengébb lesz a minősége is. Ha megnézzük, egy kiló gumigyűrű árát máris következtethetünk a minőségére. A színes gumigyűrű minden esetben tartalmaz adalékot, latex tartalma 70-75%.

A gumi élettartama véges

A gumi egy természetes anyag. Az idő múlása nem kedvez a gumigyűrűnek. Ezt nevezik öregedésnek. Az öregedést gyorsítja a magas hőmérséklet, a napfény és az ózon. Ezek együttes hatása meggyorsítja a folyamatot és a gumi hamarosan elveszíti a rugalmasságát. A gumigyűrű helytelen raktározása jelentősen meghatározza az élettartamát.

A gumigyűrű a csomagolóiparban

A gumi feltalálása számtalan problémát megoldott. 1845-ben Stephen Perry nyújtott be először szabadalmat a gumiszalag gyártására. A vastag ragasztószalag, a kartondoboz és a csomagoló tasak mellett a gumi gyűrű kiemelt helyet foglal el a csomagolási megoldások között. A gumi gyűrűt általában több termék ideiglenes összefogására használjuk. A gumi gyűrű ára kilogrammban van meghatározva, de felhasználáskor a darabszám a fontos. Minél több gumi gyűrű van egy kilós csomagban annál jobb minőségű a termék. A legtöbb gumi gyűrűt Thaiföldön, Malajziában és Indonéziában gyártják.

Forrás: wts.hu, 2018-04-30 10:14